Media Markt'ın -ben aptal değilim- sloganıyla boy gösteren reklamlarına yönelik şikayetler yüzünden Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, inceleme başlattı.

Metro Group, Avrupa'nın perakende satış şirketleri arasında büyük sayılan bir firmadır. bünyesinde faaliyet gösteren, elektronik mağazarlar zinciri Media Markt'ın Türkiye'de yaptığı billboard reklamları sıkıntılı olmuştu.

Kısa bir süre önce firmanın -ben aptal değilim- sloganıyla kullanılan çalışmalardan, tüketicilerin rahatsız olup, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergüne şikayetlerini bildirmeleri, Reklam Kurulunun reklamla ilgili inceleme başlatılmasına neden oldu. Bu inceleme sonuçlarından, başka firmaların mağazalarından alışveriş yapan tüketicilere hakaret edildiği gerekçesiyle, reklamın üç ay tedbir için durdurulması kararı çıktı. Reklam Kurulu, ileriki günlerde, ilgili dosya hakkında esastan görüşme yaparak, karara bağlayacak. Media Markt firmasına para cezasının çıkması muhtemel.

Media Markt geçen sene de cezalıydı

Geçtiğimiz sene, firmanın yaptığı reklam kampanyası da cezalıydı. Firmanın hayvan kafa resimleri ile insan vücudunun resimlerini birleştirmiş, “Fotoğraf makinesi alırken sağılacak inek miyim?”, “Cep telefonunda kazık yiyecek kadar kuş beyinli miyim?” sloganlarını kullanmıştı. Gene Reklam Kurulu tedbir için reklamlarını durdurmuş, geçen sene Kasım ayında, firmaya 134.400 TL para cezası vermişti.

Yıllık cirosu 212 milyon TL

2007 senesinde Türkiye piyasasında çalışmaya başlayan firmanın geçen sene ki yıllık cirosu 212 milyon Euro idi. Bir sene içerisinde bu ciroyu ikiye katladı. Media Markt ile Saturn mağazalarının Türkiye CEO'su Nuri Topatan, bu rakamın açıklandığı toplantı esnasında 2.5 senedir Türkiye piyasasında bulunmamıza rağmen, Türk tüketicisi, satış noktalarımızı bu kadar sahiplenmedi, yaptığımız ilkler, iyi hizmet ve doğru dürüst anlayışımızın bulunması, tüketicilerimizin zihinlerinde farklı bir yere gelmişiz dedi.  

Arşiv

Etiketler