Mc Donald's'a ait ve gay'lerin kullanıldığı reklam filmi sansasyon yarattı. “olduğun gibi gel” sloganıyla hareket eden reklam filmi, aynı anda herkesin, filmi fark etmesini sağladı. Reklam kampanyasının ilk bölümünde Gay bir genç gösterilmektedir. İnternet kullanıcılarının, tıklama rekoru kırmasını sağlayan filmin televizyona uyarlanan çekiminde, orta öğrenimde okuyan bir çocuk, Mc Donald's restoranında babasıyla yemek yemektedir. Babasının ise, kendi oğlunun tercihlerinden habersizdir.

Yabancı basında Mc Donald's'ın, reklam kampanyasında, bu temaları neden işlediği tartışma konusu olmaktadır. Evrensel sloganı olan “işte bunu seviyorum” ile bu reklamı ne şekilde bağdaştıracağı ise espri konusu olmaktadır. Gay hakları savunucuları, Mc Donald's'ın son reklam kampanyasının ileriye doğru atılan büyük bir adım olduğunu söylediler.

Mc Donald's'ın Medya ilişkiler Başkanı Lisa Howard'ın açıklamasına göre, bu reklam filminin, Fransa'ya özel olarak yapılan, reklam dizisinin bir parçası olduğunu, Fransa dışında gösterilmeyeceğini söyledi. Howards, başka ülkelerde çalışan Mc Donald's firmalarının, bulunduğu toplumun özelliklerine göre çalışma yaptıklarını, her firmanın pazarlama ve reklamlarının ilgili topluma göre tasarlandığını ifade etti. Lisa Howards, pozitif veya negatif ayrımcılık yapmadıklarını, tersine Fransız toplumundan bir bölüm seçip sunduklarını söyledi  

Arşiv

Etiketler