Mavi tarafından İstanbul Tişörtleri Koleksiyonu'nun yeni modellerini bulmak için gerçekleştirilen “İstanbul'a Tasarla” yarışması sonuçlandı. Yarışmaya katılan 3000 tasarım arasından, kullanılan bir milyon oy sonucu belirlenen 50 tasarım jüriye sunuldu ve kazanan 3 tasarım belirlendi. Yarışmadan, Çiğdem Yalırsı “Bir Kelime-cepte” ile birinci, Ayşegül Göktanır “Erguvanlar” ile ikinci ve Handan Şayan ile Hülya Eren de “Haliç” adlı tasarımlarıyla üçüncü oldular.

Hürriyet Haftasonu Ekleri Haber Müdürü Banu Tuna, Vogue.com.tr İnternet Editörü Barış Çakmankço, grafik tasarımcı Eray Makal, Mavi Tasarım Müdürü Güney Oktar, grafik tasarmcı Ulaş Eyavuz ve yazar İzzeddin Çalışlar'ın jüri üyeliğini üstlendiği yarışmada kazanan 3 tasarım, Mavi 2012 İlkbahar – Yaz Koleksiyonu'nda yer alacak.

Nisan ayından bu yana web üzerinden yürütülen yarışma büyük ilgi çekti. Yarışmada 3 binden fazla tasarım gönderildi ve 650 bin kişi tarafından bir milyona yakın oy kullanıldı. Mavi İstanbul Tişörtleri bugüne kadar 58 tasarım ve 29 tasarımcıya ulaştı.

Arşiv

Etiketler