Markafoni hisselerinin yaklaşık yüzde 70'i 129 ülkede faaliyet gösteren, 23 milyar dolar değerindeki multimedya şirketi Naspers'a bağlı MIH-Allegro tarafından satın alındı. Markafoni bir açıklama yaparak, satın almanın Türkiye, markafoni Ukrayna ve markafoni grup şirketlerinden olan online ayakkabı mağazası Zizigo'yu içerdiğini belirtti.

Açıklamada, bu satışın Türkiye, Avustralya, Ukrayna ve Yunanistan'da faaliyet gösteren markafoni'nin Naspers'ın 129 ülkede bulunan geniş ağından yararlanmasına olanak sağlayarak global bir marka olma sürecini hızlandıracağının altı çizildi. Ayrıca MIH-Allegro'nun da Türkiye'nin en büyük 3. e-ticaret kuruluşu olan markafoni hisselerini alarak, hızla gelişen Türkiye internet pazarında daha etkin şekilde yer almayı hedeflediği belirtildi.

Açıklamada, satın alma ile birlikte markafoni hisse yapısında da değişiklik olduğu kaydedildi. Buna göre, kurucu ortaklar haricindeki eski ortaklar çekilde ve şirket hisseleri markafoni Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, markafoni Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Tatari, markafoni Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Emre Sarı ve MIH-Allegro arasında paylaşıldı. Hisse dağılımındaki bu değişikliğin yönetimi etkilemeyeceği kaydedildi.

Arşiv

Etiketler