Malatya Kent Konseyi tarafından başlatılan “2011 Kendimiz İçin – Kentimiz İçin Yazıyoruz” kampanyası kapsamında çıkartılan ‘Malatya Yazıyor' gazetesi, vatandaşlara nostaljik günleri hatırlatan bir uygulamayla “Yazıyor, yazıyor” diye bağıran çocuklar kullanılarak dağıtıldı. Kampanya kapsamında gelen mektupların yayınlandığı ve kampanyanın tanıtıldığı gazete Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi de olan çocuklar dağıttı.

Oldukça kapsamlı hedefleri konan kampanya dahilinde çıkartılan gazetede öncelikli olarak, ünlü kişiliklerden gelen mektuplar yayınlanıyor. Şu ana kadar 15 bin mektubun alındığı kampanya bir yıl boyunca sürecek.

Okuma yazma bilen herkesin hedef olarak belirlendiği kampanya yazılı ifadenin gelişmesi, ana dilin doğru kullanılması ve kişilerin kendilerini okuma ve yazma becerisini daha iyi kullanarak doğru olarak ifade edebilmeleri gibi amaçlarla düzenlendi. 2012 yılında da “Malatya Dil Öğreniyor” kampanyası düzenleyecek olan Kent Konseyi, bu kampanyanın temellerini de 2011 yılı içinde atmayı hedefliyor.

Projenin duyurulduğu web sayfasında, kampanya kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinliklerden, sürdürülecek faaliyetlere kadar, olumlu ve olumsuz unsurlar da dahil olmak üzere detaylı bir çok bilgi var. Malatya Kent Konseyi, uygulamasıyla proje kapsamında faydalı olacak, kampanyanın etkisini arttıracak çalışmalar yapıyor. Yerel bazda başarılı şekilde yürütülen sosyal sorumluluk projelerine çok sık rastlamak mümkün olmasa da, Malatya Yazıyor kampanyası hedeflenenlerin ve çalışmaların örtüştüğü aynı zamanda da doğru ifade edildiği bir kampanya olarak hazırlanmış.

Arşiv

Etiketler