Bursa Atatürk Stadı çevresinde yaşanan olaylar nedeniyle iptal edilen Bursaspor – Beşiktaş maçı başta kulüpler olmak üzere yayıncı kuruluş Digiturk'e de ekonomik açıdan zarar verdi. Yayıncı kuruluş reklam ve maç başı satışından kazandığı yaklaşık 2.5 milyon lirayı kaybetti. İptal edilen maçın toplam faturası ise 6.5 milyon liradan fazla.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre maçın iptal edilmesi takımların da gelir kaybına neden oldu. Bursaspor bilet ve saha içi reklam gelirlerini kaybetti. 450 bin lira hasılat elde eden Bursaspor'un biletleri farklı bir karşılaşmada kullandırması bekleniyor. Saha içi reklam gelirleri de eklendiğinde Yeşil – Beyazlı ekibin zararının 1 milyon lirayı bulduğu tahmin ediliyor. 3.lük mücadelesinde de önemli kayıp yaşayan Bursaspor, performans primi olarak ligi 3. bitirirse 9 milyon dolar, 3. bitirirse 6 milyon dolar alacak. Beşiktaş da performans primlerinde kayıp yaşayacak.

Digiturk yayın hakkı için maç başına 1.5 milyon lira ödüyor. Kuruluşun reklam ve maç başı satışlarından elde ettiği gelir yaklaşık 1 milyon lira. Bursaspor bilet ve saha içi reklamdan da yaklaşık olarak 1 milyon lira dolayında kazanıyor.

Arşiv

Etiketler