Son dönemin en popüler uygulamalarının başında gelen fırsat ve kupon siteleri arasındaki rekabete Facebook da katılıyor. Groupon ile başlayan fırsat sitelerinin hızla yaygınlaşmasından bütün dünyanın olduğu gibi Türkiye'de nasibini aldı. Kullanıcılar tarafından yoğun ilgi görmeye devam eden bu siteler internet devlerinin de iştahını kabartıyor. Google Groupon'u satın almak için yaptığı 6 milyar dolar reddedilince kendi işini kurdu ve Google Offers resmi olarak yayına girdi.

Google'ın ardından Facebook'un konuya kayıtsız kalmadığı Facebook resmi blog sayfasında yayınlanan bir duyuruyla ortaya çıktı. Duyuruda Deals on Facebook adı taşıyan hizmetin kullanıma sunulduğu açıklaması yapıldı. Deals on Facebook'un diğer fırsat ve kupon sitelerinden fazla bir farklı yok. Bulunan fırsatlara Deals adlı sekmeden ulaşmak mümkün. Kullanıcılar dilediklşeri fırsatları beğenip, paylaşabiliyorlar. Henüz deneme aşamasında olan uygulamanın yanın zamanda daha geniş bir alanda faaliyet göstermesi hedefleniyor. Deals on Facebook şimdilik ABD Atlanta, Dallas, San Diego ve San Francisco şehirlerinde hizmet veriyor.

Kullanıcılara daha fazla sosyal deneyim sağlama iddiasıyla yola çıkan Deals on Facebook için ayrıca bir ekip kuruldu ve aDealio, Gilt City, Home Run, KGB Deals, Opentable, Plum District, PopSugar, ReachLocal, Tippr, ViaGoGo, Zozi ile ortaklık kuruldu.

Arşiv

Etiketler