Kültür ve turizm bakanlığı, 2011 yılı reklam ihalesinin tekliflerini almaya başladı. bunun için en son başvuru tarihi 23 Eylül 2010 olarak bildirildi.

Reklam ihalesiyle ilgili tanıtım toplantısı bünyesinde konuşan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, ihaleye başvuracak reklam ajansları ile kamuoyuna doğru bilgilendirmenin yapılması sebebiyle bu toplantıların düzenlendiğini ayrıca, iki senedir bu tip ihalelerin şeffaflaştırılması ve katılımcı olmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Özellikle, ön elemeden geçen firma tekliflerini veren, ajans temsilcilerinin, canlı sunumlarını yapabilmeleri sebebiyle davet ettiklerini, sunumların izlenmesinin ardından son listenin hazırlanacağını ifade etti. Taşbaşı, bakanlık komisyonun beş kişiden oluştuğunu, son listedeki firma temsilcileriyle bu komisyonun pazarlığa oturacağını söyledi. Bu pazarlığın sonucunda yapılan anlaşmanın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a onaylaması için sunulacağını, buna yönelik belirlenen reklam bütçesinin yüz milyon dolar olduğunu ifade etti.

Arşiv

Etiketler