Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisiyle alakalı önyargıları yok etmek ve iki taraf arasında kurulan iletişimi sağlamlaştırma hedefiyle TOBB, bir çalıştay yapmayı düşünüyor. Geniş katılıma sahip olacağı belirtilen çalıştay, TOBB Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi, Meclis Başkanı Ahmet Pura eşliğinde İstanbul'da bir araya geldi. Toplantıda sektörü temsil edenler, kozmetik ve temizlik ürünleri sanayinin reklam yatırımlarında birinci sırada olduğunu, reklamlar ile alakalı her düzenlemenin sektörü ilgilendirdiğini, bu nedenle reklam düzenlemeleriyle alakalı konuların meclis tarafından dikkatle izlenmesi gerektiği söylendi.

Bu senenin çalışma takviminin ve gündemin tespit edildiği toplantıda, sektörü etkileyen önemli mevzuat değişiklikleri konuşuldu. RTÜK Yasa Tasarıları ve Biyosidal ürün Yönetmeliği de ele alınan konular arasındaydı. Bu noktada, kamu kurumlarıyla daha etkin bir iletişimin geliştirilmesinin gerekli olduğunu, düzenlenen mevzuatların sektörü zor durumda bırakacak maddeler içermesi halinde alınacak önlemler tartışıldı. Bu meclisin sistematik çalışması gerektiği için, eylem planının hazırlanması gerektiğinin de altı çizildi.

Kozmetiklerin formüllerinin Ulusal Zehir Danışma Merkezi'ne elektronik ortamdan bildirilmesi gerektiği üzerinde duran çalışmanın, bunun yapılmasının üreticiler tarafından yapılması gereken sosyal sorumluluk projesi olduğu söylenerek, son zamanlarda artık konuşulmayan projenin gene canlandırılması için tanıtım yapılması gerektiği vurgulandı.  

Arşiv

Etiketler