Hilton Convention Center'da düzenlenen bir törenle 9. Kırmızı Reklam ödülleri sahiplerin verildi. Kırmızı ödülleri için 60 ajansı 484 çalışanının hazırladığı 605 reklam 38 ayrı kategorideki değerlendirildi. Bu kategorilerin dışında "Hürriyet" özel ödülü de sahibini buldu.

Kırmızı'yı Kazananlar:

Büyük ödül Kıpkırmızı'nın sahibi CNN Türk için hazırladıkları kampanya ile DDB&Co. İstanbul olurken 9 ayrı kategoride ödüle layık görülürken törende en çok ödül alan ajans olma özelliğini de kazandı.

Basında En İyi Gündem Bağlantılı Reklam kategorisinde, Leo Burnett İstanbul ve Ad-Stop / Tiramisu İletişim ve Reklam Hizmetleri Basında En İyi Reklam Metni ve Basında En İyi Diğer kategorisinde , Lowe İstanbul ve Concept / C İletişim ve Reklam Hizmetleri 9. yılında ilk kez dijital çalışmalara açılmış olmasıyla büyük önem taşıyan ve basın ve dijital mecranın entegre kullanımını içeren çalışmaların katılabildiği "Basında En İyi Dijital Entegrasyon" kategorisinde ise Kırmızı BİG / Birleşik İletişim Grubu Tork İletişim, Mey İçki için hazırladıkları ilanları ile ayrıca Jüri Özel Ödülü Murat Çetintürk Kalem Eğitimleri Ödülü Akdeniz Üniversitesi'nden Zümrüt Bahar ve Selçuk Üniversitesi'nden Himmet Çetin Türkiye genelinde toplam 29 üniversiteden, 474 öğrencinin giriş yaptığı Genç Kırmızı ödülü ise Bilgi Üniversitesi'nden Sena Hayta, Duygu Atçeken ve Marmara Üniversitesi'nden Gürcan Baysak ve Burak Şahin Basında En İyi Gazete Reklam Kampanyası kategorisinde Grey İstanbul, Basında En İyi Konut Reklamı ve Basında En İyi İnsan Kaynakları ve Eğitim Reklamı kategorilerinde Büro İletişim, Basında En İyi Ev Bakım ve Temizlik Ürünü Reklamı kategorisinde McCann İstanbul, Basında En İyi Moda Tekstil ve Kişisel Aksesuar Reklamı kategorisinde Brand Experience Designers, Basında En İyi Etiket Insert Cover Uygulaması kategorisinde Publicis Bold, Basında En İyi Reklam Fotoğrafı kategorisinde Rpresenter Reklam Fotoğrafçılığı Merkezi, Basında En İyi Otomotiv-Yan Sanayi-Aksesuar ve Akaryakıt Reklamı ve Basında En İyi Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünü Reklamı kategorilerinde Lowe İstanbul, Basında En İyi Yaratıcı Sayfa Kullanımı ve Basında En İyi Özel Hedef Kitle Uygulaması kategorilerinde Concept / C İletişim ve Reklam Hizmetleri, Basında En İyi Sanat Yönetimi kategorisinde Leo Burnett İstanbul, Basında En İyi Kurumsal İmaj Reklamı ve Basında En İyi İçecek Reklamı kategorilerinde Tork İletişim, Basında En İyi Bilgi Teknolojisi İletişim Ürünü ve Hizmetleri ve Basında En İyi Mobilya ve Dekorasyon Reklamı kategorilerinde TBWA\\İstanbul Basında En İyi İllüstrasyon Kategorisi, Basında En İyi Satış Promosyonu Reklamı, Basında En İyi Çerez, Çikolata ve Şekerleme Reklamı, Basında En İyi Otomotiv Reklamı ve Basında En İyi Dayanıklı Tüketim Ürünü Reklamı kategorilerinde Medina Turgul DDB, Kırmızı ödülünün sahibi oldu.

Arşiv

Etiketler