Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde, Kırmızı Basında En İyi Reklam Ödülleri Yarışması sonuçlarına göre, dereceye giren reklam afişleri sergilendi. Hürriyet Gazetesinin Reklamcılık Vakfıyla birlikte düzenledikleri sergiye, başarı elde edip dereceye giren 21 reklam eseri sergilendi. Basına verilen reklam tasarımlarında, özendiricilik alanını arttırmak, reklam ajansları ve içinde faaliyet gösteren çalışanlarının, ayrıca reklam veren firmaların başarılarının karşılık bulması için, düzenlenen yarışma, iletişim öğrencilerini de bu alanda faaliyet göstermeye yönelik teşvik etmeyi amaçlıyor.

Fakülte Dekanı Prof.Dr. Haluk Sadi Sümer, böyle bir serginim iletişimde okuyan öğrenciler için oldukça önemli bir yer teşkil ettiğine dikkat çekti. Sümer, Türkiye'de bu alanda uzmanlıklarını kanıtlamış reklam ajanslarından çıkan ve “Kırmızı Basında En İyiler Reklam Ödülleri Yarışması” bünyesinde ödül almış reklam afiş tasarımlarının, burada ki diğer öğrencilere de faydalı olacağını belirtti.

Başarı kazanan reklam afişlerinin yaratıcı fikirler sonucunda ortaya çıkarıldığını, böyle bir serginin öğrencilere fikir verip, ufuklarını geliştireceğine inandığını, bu noktada oldukça önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Açılış iletişim fakültesi sergi salonunda yapıldı. yapılan açılışa; İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, Dekan Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, Halka Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş, Yrd. Doç. Dr. Göksel Şimşek ve fakülte öğrencileri katıldılar. Serginin bir hafta açık kalacağı belirtildi.

Arşiv

Etiketler