\"\"ARED Toplantısı ve Sektörel Eğitim Semineri, Kıbrıs Türk Reklamcılar Birliğinin daveti ve desteği üzerine 22 Nisan'da Kıbrıs'ta yapıldı.

Kıbrıs Türk Reklamcılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Öztunç'un açılış konuşmasını yaptığı toplantıda; “ülkemizde ilk defa yapılan bu seminerin, reklamcılık mesleğinin, uzman statüsünde yapılması ve kurum, kuruluşların birbirleriyle iletişiminin sağlamlaşması yönünden, çok önemli olduğuna inanıyoruz. ARED vasıtasıyla, sektördeki en son gelişmeleri yakından izleme olanağı bulmuş olacağız. Bunun yanında, Uluslar arası meslek kuruluşlarına katılım gibi, bizim için hedef olan, uluslar arası çalışmalarda, ülkemizin reklamcılarını temsil etme şansını ARED'in başlattığı bu etkinlik ile, onların desteği ile elde edeceğimize inanıyoruz. Reklam sektörü kurumları arasında olan işbirliğinin, bizim aramızda da yapılması en büyük dileğimizdir” dedi. Ardından ARED Yönetim Kuruluna Teşekkür etti.

Açılış konuşması ARED Yönetim Kurulu Başkanı Birol Fedai ile devam etti. Fedai, açık hava reklamcılığının, Kıbrıs'ta ilerlediğini gözlemlediğini söyledi. Bu alandaki ürünlerin doğru kullanımıyla, şehrin estetik yapısına zenginlik katacağını, uygunsuz uygulamaların ve bakımı yapılmayan tabelaların, estetik yapıyı bozacağını ifade etti. Birol Fedai, reklamcılık sektöründe de sorunların yaşandığını, Türkiye'de bölgesel yönetimlerin kısıtlamaları, ilan ve reklam vergileri, uzmanlaşmış iş gücü yoksunluğu v.b. konuların, ARED'in çalışmalarıyla ilerleme kaydettiğini, bu deneyimleri REKBİR ‘e aktarmaya hazır olduklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından, Daha önce REKBİR'e dönem başkanlığı yapmış olan ve şu anda yönetim kurulu üyesi olan Zeki Taşçı, 1974 senesinden beri Kıbrıs'ta açık hava reklamcılığında önemli atılımlar yaparak çalışmaya başladı, uluslar arası standartlarda üretim yapılmaya başlandığını, fakat reklam verenlerin kurumsal işlerini alamadıklarını, yurt dışında kendilerini tanıtma noktasında sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Burada da uzman işgücünün eksikliğini hissettiklerini vurguladı.

Toplantı, ARED Genel sekreteri İbrahim Demirseren'in dernek faaliyetlerinin sunumuyla sürdü. Ardından, araç giydirme ve led teknolojileri alanında ki eğitimlere geçildi. 45 kişinin katıldığı eğitimin sonucunda, katılım belgelerini, REKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Öztunç, REKBİR Asbaşkanı Derya Demircioğlu, ARED Yönetim Kurulu Başkanı Birol Fedai katılımcılara verdiler. Toplantının bitiminde, REKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Öztunç'un firması, Öztunç Reklamcılık'a gezi yapıldı.

Yapılan gezinin ardından, ARED ve REKBİR üyeleri düzenlenen akşam yemeğinde bir araya tekrar geldi. Burada ise; iki dernek arasında yapılacak işbirliğinin konuları belirlendi. Birol Fedai, Kıbrıs Türk Reklamcıların bilinirlik ve tanıtımlarının arttırılması hedefiyle REKBİR'i Sign İstanbul 2010 Fuar'ına davet etti. Fedai, gerekli çalışmalar için destek olabileceklerini, ayrıca uzman işgücünün oluşması amacıyla yapılacak eğitim faaliyetlerinde, uluslar arası dernek ve federasyonlara üyelik için yapılacak çalışmalarda, işbirliğine gidebileceklerini ifade etti.

Arşiv

Etiketler