Lefkoşa'daki Türk Belediyesi, kentte bulunan reklam panolarının düzenlenmesi ve farklı tabelalarla görsel kirliliğin önlenmesi sebebiyle ihaleye çıktı. Bu ihaleyi alan firma, kentte bulunan tüm reklam tabelalar ilgili sorumluluk sahibi olacak. REK-BİR ise, yapılan bu ihalenin yüksek bir fiyat içerdiğini, ülkede çalışan firmaların hiçbirinin bu fiyatı karşılayamaz durumda olduğunu söyleyerek, ihalenin parçalara bölünmesini istedi.

Kıbrıs Reklamcılar Birliği Başkanı Şenol Öztunç, Türk Belediyesinin, Lofkoşa kentinde bulunan belirli yerleri seçerek, burada farklı türlerde tabela yapılmasını istediğini ve bunun için ihale yaparak, bütün tabelaların sorumluluğunu ihaleyi alan firmaya devredeceğini belirtti. Öztunç, yapılan bu ihalenin büyüklüğünün fazla olduğunu ve ülkede çalışan reklam firmalarının hiçbirinin bu derece büyük bir ihaleyi almasının imkansız olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı, Cemal Bulutoğulları, çağdaş belediyecilik anlamında, gereken modern reklam panolarının inşa edilmesinin gerekli olduğunu, şimdikilerin ciddiye alınması gereken görüntü kirliliği oluşturduğunu söyledi. Bu nedenle ihale yaptıklarını söyleyen Bulutoğulları, ihalenin bölünmesinin imkansız olduğunu, Avrupa'da ihalelerin bu tarzda yapıldığını belirterek, “Lefkoşa'yı modernleştirmek istiyoruz. Tahta tabelalarla reklam yapılıyor” dedi. İhaleye katılım sürecinin sürdüğünü ve herkesi beklediklerini ifade etti.

Öztunç ise; Tabelaların master planını istiyoruz dedi. “Lefkoşa Türk Belediyesince yapılan ihalenin, kent içindeki tabelalar için yapıldığını, ülkede ilgili ihaleyi alabilecek güçte bir reklam firmasının olmadığını, bütün reklam firmalarının birleşmesi halinde bile bunu alamayacaklarını söyleyen Öztunç, bu ihaleyi yurtdışında bulunan güçlü bir şirkete vereceklerini düşünüyoruz” dedi.

Öztunç, bu ihalenin iptal edilmesini, parçalara bölünerek ihale edilmesini, ayrıca Lefkoşa'da bulunan tabelalarla ilgili yeni düzenleme istediklerini söyledi. Bu anlamda verilmiş olan izinlerin iptal edilmesi ve belediyenin REK_BİR ile işbirliği yaparak, tabelalar için Master Planın hazırlanmasını istedik dedi. Çarpık duran ve belirsiz standarları olan tabelaların kaldırılmasını, bir master plan dahilinde, düzgün ve görüntü kirliliğine sebep olmayacak tabelaların yapılmasını istediklerini belirtti.  

Arşiv

Etiketler