Avrupa'ya 20 yıldır otomobil ihraç eden Hyundai ortaklı Kia Motors 60 milyon Euro değerindeki Avrupa reklam hesabını emanet edeceği ajansı arıyor. Ajanslarla görüşmeye başlayan şirketin anlaşacağı ajansa İngiltere'nin başta olduğu bütün ülkelerdeki reklam kampanyalarını yürütmek üzere yetki vereceği tahin ediliyor. Ajans Kia'nın televizyon ve dijital platformlar yanında, gerçekleşecek olan bütün pazarlama ve reklam faaliyetlerinin yürütülmesinden sorumlu olacak.

Geçtiğimiz yıl içinde pek çok yeni modelinin Avrupalıların beğenisine sunan Kia'nın İngiltere reklam harcaması 11 milyon Euro olarak gerçekleşti. Ford Fiesta ile Rio, Optima ile de Magentis modeliyle rekabet eden Kia'nın sportif amaçlı kullanıma yönelik her iki modeli de Hyundai alternatifleri adıyla sonbaharda Avrupalı otomobil tutkunlarının beğenisine sunulacak.

Londra'daki reklam kampanyalarının çoğunu David & Goliath ajansıyla yürüten Kia 2009 yılında kurulan bu ajansın aynı zamanda da Londra'daki ilk müşterisiydi. David & Goliath Amerika'da 2004 yılından bu yana çalıştığı Kia için yaptığı son iş Sportage Modeline yönelik olarak yürütülen açıkhava kampanyası.

Arşiv

Etiketler