Kia İngiltere, video içerik için YouTube yerine Facebook'a ağırlık vermeye başlıyor. Bunu sebebiyse, mobil cihaz kullanıcılarının Facebook'taki video içeriklerini YouTube'daki video içeriklerden daha çok izlemesi.

Kia Motors İngiltere Pazarlama Müdürü'ne göre, firma tanıtımları, gittikçe büyüyen bir oranda mobil cihaz kullanıcılarına hitap edecek şekilde hazırlanıyor. Aynı yetkiliye göre, eskiden videolar sadece firmanın websitesinde ve YouTube'da izleniyordu ve Facebook, Twitter ve Instagram video temelli platformlar değildi. Ama tüketiciler artık bu platformlarda video görmek istiyorlar ve bu platformlardaki video izlenme oranı, resmi websitesi ve YouTube'u sollamış durumda.

Kia, Facebook sayfasında zengin bir video içeriğe sahip olmanın arama sonuçlarında çıkma oranını da artıracağını düşünüyor. Araştırmalara göre, otomotiv sektöründe video içerikler, müşteriler belirli bir markaya ve modele ısındıktan sonra izleniyor. Kısa tanıtım formatları da, mobil cihaz kullanım oranıyla doğru orantılı bir halde daha popüler hale geliyor.  

Arşiv

Etiketler