Karsan, 27 Mayıs 2010 tarihinde girmiş olduğu New York Taksi ihalesini kaybetti ancak sürdürdüğü iletişim çalışmaları ile kendinden söz ettirdi. Marka bilinirliği ve prestijini arttırmanın yanında karsan kısa südre önemli bir kamuoyu desteği de yarattı. Ayrıca şirketin hisseleri ihale sürecinde yüzde 25 değer kazandı ve Karsan'ın piyasa değeri 303 milyon dolardan 402 milyon dolara çıktı.

Kasım 2008 yılından bu yana iletişim ajansı Legal PR ile çalışan Karsan, ihale sürecindeki iletişim çalışmaları ile iki de ödül kazandı. Karsan, Association of Marketing and Communication Professionals (Pazarlama ve İletişim Profesyonelleri Derneği) tarafından düzenlenen ve yılın en yaratıcı iletişim çalışmalarının belirlendiği Hermes Creative Awards'da “Newspaper Placement” ve “Media Response” kategorilerinde birinci olarak Hermes Gold Award'ı almaya hak kazandı. İhale sürecinde iletişim çalışmaları kapsamında ulusal basında Karsan ile ilgili 500'den fazla, uluslararası basında ise 600'den fazla yazılı ve görsel haber yer aldı.

New York taksi ihalesinin ardından gözünü dünyanın 10 milyonun üzerinde nüfusa sahip olan 40'tan fazla şehrine çeviren Karsan, Dubai, Londra, Paris ve İstanbul gibi şehirlerdeki 3 milyar dolarlık pazara ulaşmayı planlıyor. V1'in üretimine 2013 yılının son çeyreğinde geçilecek. Temmuz ayının ortasında ilk yürüyen prototip hazır olacak. “Geleceğin Taksisi V1” ilk kez 2012 Cenevre otomobil Fuarı'nda sergilenecek.

Arşiv

Etiketler