Can Yayınları Alman Yazar Karl Osberg'in Kara Yağmur isimli kitabının tanıtımı için farklı bir yöntem kullandı. Almanya'da gerçekleşen bir nükleere patlamanın ardından Avrupa'da yaşanan felaketin anlatıldığı kitap büyük prodüksiyonlu bir tanıtım filmiyle tanıtılıyor.

Hiroşima ve Nagazaki'de yaşanan atom bombası felaketinde hayatta kalanlara adanan kitap bir yandan yaşanan felaketi ve kaos ortamını anlatırken bir yanda da yakın zamanda Japonya'da gerçekleşen nükleer felaketi de hatırlatıyor.

Kara Yağmur'un tanıtım filmi için yüzleri makyajlanan oyuncular, Hibakuşalar olarak 3 gün boyunca İstanbul'un farklı semtlerinde günlük hayatın içine girdiler. Oyunculara Dükkan-ül Hayal tarafından altı saatlik bir protez makyaj uygulaması yapıldı. Lara Film'in çektiği tanıtım filminin setine izleyiciler de ilgi gösterdi.

Can Yayınları Pazarlama ve Satış Müdürü Ali Granit, geçmişe oranla sektörde çok fazla yayın ve kitabevi olduğunu, farklılaşmak ve doğru okur ve kitabı buluşturmak için teknoloji ve sanatın bütün imkanlarından faydalanmak gerektiğini söyledi. Granit, iyi kitap ve kaliteli yazar seçen yayınevinin başarısının sürekli olacağını, yaratıcı tanıtım stratejilerinin de kitapları okurlara etkileyici bir şekilde sunulmasını sağladığını belirtti.

Kara Yağmur kitabının kapağı da Can Yayınlarının Facebook sayfasında alternatif kapak tasarımlarına oy veren okuyucuların oylarıyla seçilmişti.

Arşiv

Etiketler