Birçok farklı içeceği yiyeceklerle bir arada sunabilmelerinin yanında konforlu ortamları ile de popüler hale gelen kahve zincirleri arasındaki rekabet giderek kızışıyor. Yaklaşık 200 milyon dolar olarak tahmin edilen pazar yerli yabancı pek çok markayı içinde barındırıyor.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ülker Firması'nın da sahibi olan Yıldız Holding Starbucks'ın ABD'deki en büyük rakibi Caribou'yu Türkiye'ye getiriyor. Otomotiv, sigorta ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren 2.5 milyon dolar ciroya sahip Kuveytli Al Sayer Grubu, Yıldız Holding bünyesinde bulunan Cafe Crown'ın yüzde 50 hissesini alacak. 7 milyon dolar ödenecek olan ortaklıkla Yıldız Holding de bir dünya markası olan Caribou'yu Türkiye'ye getirecek.

Starbucks'ı Türkiye'ye getiren de bir başka Kuveytli şirket olan Shaya Grubu idi. Gloria Jean's Coffees, Robert's Coffee, ABD'li Barnie's, Segafredo Zanetti, Dunkin' Donuts, Dallmayr Coffee & Chocolote gibi uluslararası kahve zincirlerinin yanında Cafe Crown, Kahve Dünyası, Kahve Evi Kocatepe, Gönül Kahvesi, Kahveci Hacıbaba, Zamane Kahvesi gibi yerli firmalar da sektörde faaliyet gösteriyor. Yıllık müşteri sayısının 10 milyon kişiyi bulduğu pazara yeni markaların da girmesi bekleniyor.

Cafe Crown Yıldız Holding tarafından 2003 yılında kuruldu. İstanbul, Ankara, İzmir, Trabzon, Eskişehir, Bursa ve Mersin'de toplam 28 adet Cafe Crown mevcut. Bu mekanlarda farklı kahve çeşitlerinin yanında, pastalar, sıcak – soğuk sandviçler ve kek gibi yiyecekler de müşterilere sunuluyor.

Arşiv

Etiketler