\"\"Yaşanılan borçlarla ilgili sorunların uzun vadeli bir krize yol açmaması için, birbirinden farklı yollarla finansman arayışına girişen ülkelerden Japonya, tahvillerinin satışı miktarını arttırmak için ilginç bir reklam kampanyası başlattı.

Japyonya Maliye Bakanlığı, devlet tahvillerinin satışı için dergilere, cinsel içerikli reklamlar vermeye başladı. reklamlarında bir adamın para dolu bir havuzda çıplak kadınlarla yüzdüğü görülmekte. Aynı reklamların diğer görsellerinde tutumlu koca arayan Japon kadınlar da yer aldı.

CNBC'ye konuşma yapan kaynaklar, Japonya'nın üretim miktarından iki kat harcama yaptığını, bu yüzden parasız kaldığını söylüyorlar.

Japonya hükümetinin borçlarını aza indirmesi için, hareket etmediği sürece kredi notunu düşürme tehdidinde bulunan kredi derecelendirme kuruluşları, Standard & Poor's ocak ayı itibariyle bütçe planını açıklamakta geç kalındığı nedeniyle ülkenin görünümünü değiştirdi.

Japonya Merkez Bankası, harcamalarını bu sene için 96 trilyon yen olarak gösterse de, aslında harcamanın bu rakamın iki katı olduğu söylendi. Başbakan Naoto Kan, japonyanın borç miktarının kontrol edilememesi halinde iflas edeceğini ifade etmesi, dünyanın en büyük 2. Ekonomisi olmaya doğru giden ülkenin, önemli bir tahvil krizi yaşadığına dair söylentilerin artmasına neden oldu ve yakın zamanda Yunanistan'ın yaşadığına benzer bir durumun bir kez daha gündeme gelebileceği gibi yorumların oluşmasına neden oldu.  

Arşiv

Etiketler