Facebook, Twitter, Flickr gibi sosyal medyayı oluşturan, sosyal ağların artık bazı kuralları var. Hepimizin kullandığı bu sitelerde artık birkaç önemli noktaya dikkat etmemiz gerekecek.

Facebook: Profil fotoğrafınızı her gün değiştirmenize gerek yok, iletişimde bulunduğunuz insanlar sizin sadece fotoğrafınızla ilgilenmiyor. Tanımadığınız kişilerin arkadaş olma isteklerini kabul etmeyebilirsiniz. Ortak arkadaşlarınız var diye sizin de arkadaş olmanız gerekmiyor. En önemlisi de, yeni tanıştığınız birini hemen Facebook'ta arkadaşınız olarak eklemeyin.

Twitter: Facebook'tan daha farklı bir sistemle çalışan Twitter'da kimliğinizi açıklamak istemezseniz takma isim kullanarak paylaşımda bulunabilirsiniz. Ama ben kimliğimi gizlemek istemiyorum derseniz de, adınız ve soyadınızı yazarak, hatta resminizi profile koyarak da iletişim de bulunabilirsiniz. Bu yüzden öncelikle, Twitter'da hangi şekilde bulunmak istediğinize karar vermelisiniz. Twitter'da sizi takip eden kişilerin, sizin düşüncelerinizi merak ettiği için takip ettiğini unutmayın ve bundan başka anlamlar çıkarmayın.

Flickr: bu alana yüklediğiniz fotoğrafların mutlaka bir adı olmalıdır. Harf ve rakamlardan oluşan fotoğraflara, arama motoru ile ulaşılmaz. Bu şekilde de fotoğraflarınıza ulaşan kullanıcı sayısı maalesef çok az olur. Hesabınıza çok fazla fotoğraf yüklemek yerine, en iyi ya da en beğendiğiniz fotoğrafları yüklemeniz daha akıllıca olacaktır.

Sosyal Medya ile İlgili Diğer Haberler  

Arşiv

Etiketler