İşletmeler için, müşteriler ile iyi ilişkiler kurabilmek önemlidir. Burada amaç satışı ve müşteri memnuniyetini arttırabilmektir. Günümüzde müşteriler ile ilişki kurabilmenin en kolay yollarından biri sosyal medyayı kullanmaktır. Sosyal medyayı etkin olarak kullanmak için bazı seçenekleri şöyle sıralayabiliriz:

1. Müşteri hizmetlerini sosyal medya sitelerine entegre edin! Markanız hakkında bilgi almak için kullanılan iyi bir pazarlama yoludur. Müşteri hizmetleri, öfkelenebilecek bir müşteriyi erkenden önlemek için kullanılabilir. Sosyal medya ile birleştirildiğinde alacağınız sonuçlar çok daha iyi olacaktır.

2. İçeriği eğlenceli ve ilgi çekici hale getirin! Bloglarınızda ya da Twitter, Facebook gibi sosyal ağlarda aboneleri teşvik edecek konulara yer vermeye özen gösterin.

3. Birçok insanı sitenize kabul edin! Ortak ilgileri olan insanları takip edin. YouTube üyeliği, Twitter kullanımı, Facebook ve Blog bağlantıları ile onları teşvik edin.

4. Video en büyük fırsattır! Sosyal Medya Pazarlama Raporu, pazarlamacıların sadece %41'inin YouTube'un video kanalını kullandığını belirledi. Videolarınızı eğlenceli şekilde tanıtırsanız site trafiğinizin arttığını göreceksiniz.

5. Online ticaret! Facebook gibi sosyal ağlar üzerinden doğrudan pazarlama kanalı kurmak satışlarınızı arttıracaktır.

6. Blog'tan para kazanın! Bir blog aylık 100,000 ziyaretçiye ulaştığı zaman 75,000 dolar kazanabilmektedir. Bunun için bloglarınızın içeriğini etkileyici hale getirin.

7. Blog ve sosyal medya hesapları yoluyla satış yaparak, bir günde milyonlarca dolar para kazanmak sizin elinizde.

8. Uygulamaları kullanın! Facebook uygulamaları web sitelerin popülerliğini arttırmada önemli rol oynar. Şirketiniz içi uygulamalar geliştirirseniz, müşterilerin ilgisini çekebilirsiniz.

9. Ürününüzü tanıtın! Harika bir blog ya da videolar sizi fikir lideri yapabilir. Eğer ki insanlar sizin sayfa içeriğinizden hoşlanırlarsa, kitabınızı satın alabilirler ya da sizden danışmanlık almak isteyebilirler.

10. Topluluk oluşturun! Ortak bir konu ile ilgilenen topluluk oluşturmak, gelecekte iş yaratacak sosyal ilişkiler kurmanıza olanak verir.

Arşiv

Etiketler