Türk Mutfağına bu kez Bulgaristan sahip çıktı. Yunanistan'ın baklava, leblebi ve dolma tescilinden sonra bu kez Bulgaristan; işkembe, paça, sucuk ve rakının tescilini almak istiyor.
Bulgaristan'da yayınlanan Tihomir Tonçev imzalı bir köşe yazısında yer alan, "Bulgar peynirini Yunanistan'a kaptırdık, işkembe, paça, sucuk, boza ve rakıyı kendi adımıza tescil ettirelim" çağrısı ülkeyi ikiye böldü. Duruma tepki gösteren Türk lokantacılar, bu yiyeceklerin Türk mutfağına ait olduğunu tesciline izin vermeyeceklerini belirtti. Tüm Restoranlar, Lokantacılar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl yaptığı açıklamada, bu tür girişimlerde "art niyet" aranması gerektiğini ifade ederek, "Bu haberleri medyadan takip ediyoruz ama güneş balçıkla sıvanmaz, bunlar Türk mutfağının kaç asırlık tatlarıdır. Bu tarz girişimlerde art niyet olduğunu düşünüyorum ama bizde bize ait olan değerlere sahip çıkmak ve belgelemek için harekete geçmeliyiz” dedi. Bingöl bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önlem almasını istedi.