Uluslar arası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından bu yıl 20.'si düzenlenen Altın Küre Ödülleri'nin (GWA) kazananları belli oldu. Portekiz'in başkenti Lisbon'da 27 farklı kategoride dağıtılan ödüllerin yanı sıra, “En Yaratıcı Kampanya”, “BM Özel Ödülü” ve “Büyük Ödül” de verilecek. GWA Büyük Ödül 2011'i kazanan proje ve diğer ödüllerin 21 Ekim 2011'de İstanbul'da düzenlenecek bir galayla açıklanarak sahiplerine verilecek.

20. GWA Ödülleri'ne katılan Türk şirketlerinden dördü birinci oldu. Türk Telekom'un iki ayrı projesiyle birinci olduğu yarışmada, Aygaz Çevre, Garanti Emeklilik de kurumsal sosyal sorumluluk kategorilerinde birincilik elde etti.

IPRA Yönetim Kurulu Üyesi ve GWA Uluslararası Jüri Başkanı Dr. Zehra Güngör konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ödül için yarışan projelerin sayısı ve kalitesinin halkla ilişkiler sektörünün zorlu ekonomik koşulların yarattığı olumsuz koşulların üstesinden gelmesinin göstergesi olduğunu söyledi. Meslektaşlar tarafından seçilerek finale çıkmak bir onurdur diyen Güngör, bu açıdan finalistlerin hepsinin kazanmış olduğunu kaydetti. Güngör, yarışmaya 50 ülkeden halkla ilişkiler projelerinin katıldığını, 29 ülkeden gelen jürinin gelecek yıl da bu kadar iyi projeler arasından seçim yapmaya zorlanmasını ümit ettiklerini belirtti.

Arşiv

Etiketler