İş dünyasının önemli yayınlarından Wall Street Journal Apple'ın tablet bilgisayarı iPad'in ikincisinin üretimine başladığı haberini geçtiğimiz günlerde yazmıştı. Gazete dün de Apple'ın San Francisco'da düzenleyeceği toplantıda bu ürünü tanıtabileceğinin haberini yayınladı. Bu haberin ardından uluslararası ajanslar ve şirkete yakın kaynaklar da 2 Mart'ta Yerba Buena Center'da yapılacak olan etkinlikte Apple CEO'su Tim Cook'un iPad 2 ile sahneye çıkma olasılığının oldukça yüksek bir ihtimal olduğunu iddia etti. Cook, ciddi sağlık sorunları yüzünden operasyonel görevine bir süre ara veren Steve Jobs'un yerine atanmıştı.

Apple'ın tablet bilgisayarı iPad 2010 Nisan ayında piyasaya girmiş ve öncelikli olarak ABD'de satışa sunulmuştu. Şu anda kadar yaklaşık 15 milyon satış adedine ulaşan iPad için 2011 yılı için satış öngörüsü 27 – 35 milyon adet civarında.

Merakla beklenen iPad 2'nin ise ilk modelden daha ince, hafif ve kaliteli bir ekrana sahip olacağı söyleniyor. Ön yüzünde yer alacak kamera ile kullanıcılara video konferans yapma olanağı sağlayacak olan iPad 2'de daha kuvvetli bir grafik yongası kullanılacağı ve hafızanın yükseltileceği de çıkan çeşitli haberlerde yer alıyor. Beklentiler 500 – 830 dolar arasında değişen fiyat seviyesinin korunacağı yönünde.

Arşiv

Etiketler