İnternet Reklamlarınızda Yapay Zeka Dönemi

Dijital pazarlama dünyasında artık neredeyse her gün bir yenilik daha yaşanıyor. Dünya çapında büyük tartışmalara yol açan yapay zekaların bu defa reklam dünyasına adım atacağı gündeme geldi. Dönüşüm oranlarının yükseltilebilmesi için de çalışan Google, otomasyon ve makine öğrenimini kullanabilecek AdWords çalışmalarını sürdürüyor.

Makine öğrenimi uygulamaları sayesinde AdWords artık yapay zeka tarafından da yönetilebilecek. Bu konuda açıklamalar yapan Google, yapay zekaların yaratılabilmesi için doğrudan kod geliştirmek yerine yapay zekaların kendi kendilerine kodları öğrenebileceği bir sistem geliştirmek istediklerini söylüyor. Peki internet reklamlarında yapay zekaların kullanılması ne gibi avantajlar sağlayacak?

Optimum Maliyet ve Doğru Teklifler

Reklamların geleceğini belirleyecek olan yapay zekalar makine öğreniminin ön plana geçmesini sağlayacak. Her gün milyarlarca tüketicinin ve kullanıcının verilerini değerlendirebilecek kapasiteye sahip olan yapay zekalar evrensel uygulama kampanyaları ve akıllı teklif gibi farklı alanlarda da aktif olarak kullanılabilecek. Milyonlarca reklam yayınlanması ve her bir reklam için gerçek zamanlı doğru tekliflerin ayarlanması konusunda yaşanan sıkıntılar da yapay zeka tarafından çözülebilecek.

AdWords üzerinden reklam yayınlayan kişilerin bütçe harcamaları da yapay zeka reklamları sayesinde rahatlayabilecek. Otomatik olarak bütün detayların optimize edileceği ve maksimum dönüşüm oranlarının elde edilebileceği yeni yapay zeka sistemi sayesinde minimum maliyet ile yüksek verimlilik elde edilebilecek. Alışveriş kampanyaları da Google AdWords’ün yeni optimize edilmiş alışveriş kampanyalarıyla entegre edilebilecek. Böylelikle yapay zekalı reklamlar alışveriş kampanyalarında da kullanılabilecek.

Google Algoritmalarında Değişiklikler Meydana Gelebilir mi?

Dijital pazarlama ve internet reklamlarında yeni bir soluk olacağı düşünülen yapay zekalar arama motorlarının algoritmalarının değişmesine sebep olabilir. Ancak Google’ın yaptığı resmi açıklamalar ile köklü değişikliklerin yaşanmayacağı teyit edilmiş oldu. 

Yapay zekanın reklamlarda kullanılacağı günlerin çok yakın olduğunu belirten Google, yapay zeka kullanımının makine öğrenimi ile birleşmesi ile kullanıcıların reklamlarını daha geniş kitlelere daha uygun maliyetler ile sunabileceğini de belirtti. Fakat yine de arama motoru algoritmalarında köklü değişiklikler olup olmayacağı kesin değil. Google cephesinden gelen açıklamanın yeterli görülmesine rağmen farklı arama motorları ve platformların ne gibi yollar izleyebileceği bilinmiyor.

Arşiv