İngiltere'de olan İslami Keşfetme Kurulu, İslamla ilgili önyargıları yok etmek ve insanların kalplerinde islama karşı sevgi oluşturmak için, reklam ataklarına başladı.Son otuz senedir İngiltere'de yaşayan Müslümanların nüfusları önceleri seksen bin iken, şimdilerde iki milyona ulaşmış durumda. Britanya'da İslamların artmasına hız katmak için, İslami Keşfetme Kurulu, bu anlamda geniş kapsamlı bir tanıtım ve reklam kampanyası yapmaya başladı.

Reklam kampanyasını yapan kuruma göre, bu kampanya gerekliydi, çünkü Hıristiyan olan İngilizlerin İslama yönelik bakış açılarının negatif olduğunu, yapılan istatistiksel verilerin, İngilizlerin arasında İslamda kadınlara baskının yapıldığını düşünen İngiliz sayısı %69, dini aşırı radikal bulanların sayısının %58 olmuştur.

İslami afişler otobüs duraklarına, metro istasyonlarına asıldı. Bu şekilde İngilizlerin İslamla ilgili düşüncelerini farklılaştırmayı hedeflemekteler. Asılan reklam afişlerinde Müslümanlar, kadın haklarına inandıklarını çünkü Muhammed'e inandıklarını, diğer bir afişte, sosyal adalete inandıklarını çünkü Muhammed'e inandıklarını, başka bir afişte ise, çevre ve ekolojiye inandıklarını çünkü Muhammed'e inandıklarını söylemektedirler. Yapılan bu reklam afişleriyle, İngilizlerin düşündükleri gibi islamın Hz. Muhammed'in (s.a.v) toplumsal haklara, kişi ve çevresel hakları gözettiğini gösteriyor.  

Arşiv

Etiketler