İsveçli mobilya üreticisi IKEA Catania'da açtığı mağazasının tanıtımına yönelik kampanya kapsamında verdiği ilanla İtalyanları kızdırdı.

IKEA Sicilya'nın ikinci büyük kendi Catania'da açtığı mağazasının ilanında “Kapılarımız tüm ailelere açık. Her aile, her çift ve herkes için hayatı kolaylaştırmak istiyoruz” sloganıyla birlikte ellerinde IKEA torbası taşıyan elele tutuşmuş olan iki erkek yer alıyor. IKEA farklı ülkelerde de benzer kampanyalar yürütmüştü. İtalyan halkının tepkilere IKEA tarafından bir açıklama gelmedi.

Kampanyayı en sert eleştirenlerin başında Başbakan Silvio Berlusconi'nin sahibi olduğu II Giornale gazetesi geliyor. Gazete oldukça sert bir dille eleştirdiği ilanın provokatif olduğunu ve reklam kampanyasının eşcinsellerle ilgili olmadığını, İsveç emperyalizminin bir göstergesi olduğunu söylüyor. İtalya'daki eşcinsel örgütler ise reklam kampanyasından memnun olduklarını ifade ediyorlar. IKEA'nın tartışma yaratan kampanyasıyla kapılarını açan mağazasının açılışında 20 binden fazla kişi vardı.

Arşiv

Etiketler