İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2 ay içinde İstanbul'da Web TV'nin test yayınlarına başlayacak. Yayınlarını İstanbul'un birçok farklı noktasından yapacak olan televizyonda gündem, ekonomi, yol durumu, kültür sanat etkinlikleri gibi haberler yer alacak. İBB yayının bütün toplu taşıma sistemlerinde gerçekleştirilmesini hedefliyor. Vapur, otobüs, metro, tramvay, taksi ve metrobüsler de bu doğrultuda kırılma ve çalınmaya karşı korunaklı ekranlarla donatılacak.

İBB Başkanı Kadir Topbaş İstanbul'da olup biten her şeyi bu ekranlara taşıma hedefleri olduğunu söyledi ve yayınların 8 milyon kişiye ulaşacak olması dolayısıyla da özellikle reklamverenler açısından çok cazip olacağının altını çizdi. İBB'nin hedefi kurulan bu televizyonu büyütmek ve daha sonra da satmak.

Şu anda “İstanbul Web TV” ya da “İBB Web TV” olarak isim alternatiflerini değerlendiren İBB TV için gerekli alt yapı ve personeli hazırladı. Yayınlar HD kalitesinde ve adrese dayalı olarak gerçekleştirilecek, kişilere bulunduğu noktalardaki trafik durumu da anlık olarak gösterilebilecek.

Arşiv

Etiketler