\"\"“Webit Most Influential People Online” ismiyle Webit Onursal Elçiler Kurulu, yeni bir projenin duyurusunu yaptı. Duyurulan proje, Orta Doğu, Doğu Avrupa'da online konusunda etkili olabilen insanları bulmak ve duyurmak istiyor. Avrupa ve Onursal Webit Elçileri Kurulu Başkanı Alain Heureux, bu bölgelerde dijital sektörün yaşadığı zorluklar olduğunu, bunların başında gelen sorunu olan, pazarların eğitimi ile dijital endüstrinin etkili, yaratıcılık özelliklerinin artmasını sağlamak gerektiğini vurguladı. Bu bakımdan bu bölgelerin her ülkesinde pazarların eğitime olan ihtiyacını karşılamak, dijital endüstrinin geliştirilmesine yardımcı olmak için online da etkili olan kişileri bulmak gerekiyor dedi.

Bu projenin herkese açık olduğunu, küçük bir kayıttan sonra isteyen herkes etki edebiliyor. Hem yukarıda sözünü ettiğimiz ülkelerde hem de kendi ülkesinde ölçüm yapabiliyor. Proje Webit etkinliklerini düzenleyen e-Academy Kurul Başkanı ve Webit Onursal Elçisi Plamen Russev, etki etmenin sırf Facebook, Tiwtter uygulamalarıyla sınırlı olmayacağını bunların dışında da insanların harekete geçmesini sağlamak ve onları ikna etmek gerektiğini söyledi.

Webit en etkili insanlar projesi, online olarak takipçilerini, bağlantılarını, okuyucularını, çevrelerini tıklamanın ilerisine taşıyabilen, onların bir şeyler yapmasını sağlayabilen insanları arıyor. Üstelik etkilerini göstermek isteyen insanların özel olarak yapması gereken bir şeyler yok. Bilinen işlemler yeterli olabilecek.

18 Ağustos'ta başlayacak proje, 18 Ekimde son buluyor. Her ülke için beş etkili insan seçilerek, bunların arasından da bölgelerin en etkili insanı bulunacak ve bütün dünyada bunlar duyurulacak. 27 ekimde yüksek katılımla düzenlenecek olan Expo & Conferences 2010 esnasında duyurulacak. Webit Expo katalogları resimleri gösterecek ve 20.bin profesyonele gönderilecek.  

Arşiv

Etiketler