\"\"Dünyanın pek çok ülkesinden 1200 delege, Moskova'da yapılan, reklamcılık kongresine katıldı. 12-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen konferansta, reklam endüstrisinin ileri gelenleri buluştu. Burada bulunan konuşmacılar arasında; HP, WPP, Microsoft, Google, McCann Worldgroup, Procter and Gamble, Publicis, Yahoo!, Shaw Media Holding CEO'ları, United Nations, Grupo Televisa ve CMO'ları yer aldı. ilk konuşmacılar arasında; Rusya Devlet Başkanı Medvedev'in baş ekonomist yardımcısı Arkady Dvorkovitch, Moskova Belediye başkanı Yuri Luzhkov ve McCann Worldgroup CEO'su Nick Brien, Procter and Gamble CMO'su Marc Pritchard; HP CMO'su Michael Mendenhall; WPP CEO'su Sir Martin Sorrell; yer aldı.

Diğer önemli konuşmacılar arasında ise; Britannia Industries ve Airtel , Gazprom-Media, Omnicom, 20th Century Fox, Vivaldi Partners, Yandex, GroupM, RusBrand, gibi ünlü firmalardan gelen temsilciler yer aldı. Reklamcılık kongresi, Rusya Federasyonu ile Moskova Belediyesinin ev sahipliğinde, Kremlin Sarayı, Kongre merkezinde düzenlendi.

Bundan önceki reklamcılık kongresi olan IAA, yani Dünya Reklamcılık Kongreleri, 2008'de Washington DC, Dubai'de 2006'da ve Pekin'de 2004 tarihlerinde düzenlenmişti.

Arşiv

Etiketler