Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyetin %8 olan internet gelirini, 5 yıl içinde %30'luk bir dilime çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Rusya'da satın aldıkları seri ilan şirketi olan ve yine Rusya'da yaklaşık 100 şehirde faaliyet gösteren Trader Media East'in de, %18 olan payını, %50'ye çıkarmak istediklerini de dile getirdi.

Türkiye ve Rusya gibi büyümekte olan ülkelerin internet pazarının da büyüdüğünü söyleyen Sabancı, hatta bu büyümenin “ortalamanın oldukça üstünde” olduğunu söyledi.

Hürriyet'in gelirlerinin %65'i reklamlardan oluşuyor diyen Sabancı, “Bunun içine gazete ve internet reklam gelirlerini dahil ediyoruz. İnternet gelirlerinin payının giderek artmakta olduğuna, son verilere göre internetin toplam reklam gelirleri içindeki payının yüzde 12'ye yükseldiğine dikkat çekmek istiyorum. Bu oranın 2006 yılında yüzde 2 olduğu dikkate alınırsa, son dört yılda yaşanan hızlı artış net bir şekilde görülebilir.” Dedi.

Hürriyetin internet gelirleri 9 ayın sonunda 19 milyon lira olurken, Rusya'daki seri ilan yayıncıları TME ise 31 milyon lira oldu. Sabancı, bu şartlar altında “Hürriyet'i satmaya niyetimiz yok” dedi.  

Arşiv

Etiketler