\"\"Bir reklam ajansının, Sicilya'nın Palermo kentinde yaptığı, altı metre büyüklüğündeki Hitler posterleri, görenleri sinirlendirdi. Genç giyim ile ilgili tanıtım çerçevesinde yapılan, reklam tasarımında Hitler'in pembe üniforma ile görüntüsü ve bunun altında "Tarzını Değiştir - Liderini Takip Etme" reklam sloganı yer aldı. Bu reklam tanıtımı halk tarafından beğenilmedi ve posterlerin kaldırılmasını talep ettiler.

Şehir meclisinde üye olan Rosario Filoramo, tasarlanan posterle ilgili belediye başkanını eleştirerek, zamanında çok kötü bir dönemin sorumlusu olan Hitlerin fotoğrafının kullanılmasının, ülkenin anlayış ve ilkelerine, duyarlılığına saldırıdır dedi.

Başka bir meclisin üyesi olan Fabrizio Ferrandelli de, Hitlerin suratının bir tanıtım posterinde kullanımı, masum bir tanıtım olarak düşünülüp es geçilemez. Bu tanıtım posterlerin okullarında önünde olmaları utanç verici diye konuştu. Bunlara karşılık reklam ajansı, bu tepkilerin abartılı olduğunu, Hitler posterinin bir reklam esprisi taşıdığını, gençlere, modayı takip etmek yerine, ürünü tercih etmeleri yönünde kullanıldığını söyledi.

Ajans yetkilisi Daniele Manno, genç insanların kendi stillerini yaratmaları ve modayı takip etmemeleri yönünde teşvik etmek için, Hitler ile dalga geçtik dedi. Bu konuda ne ajans ne de reklam veren firma geri adım atmayacak ve bu tanıtımların Mao Zedong ile de sürdürüleceğini belirtiyor.

Arşiv

Etiketler