Apple'ın üzerinde çalıştığı Siri uygulamasıyla başlayan bu akım, Madrid ve Granada Üniversitesinin bilim insanları tarafından geliştiriliyor. İnsanların konuşma sırasındaki hislerini anlayan bir sistem oluşturan mucitler, iletişim için sadece konuşmanın yeterli olmadığı kanısındalar.

İnsan iletişimde %7'lik kısmın sözcüklerden, %38'lik kısmın ise ses tonu, şiddeti ve konuşma hızı gibi etkenlerden oluştuğunu belirleyen James Borg; yaptığı bu araştırma sayesinde kaliteli iletişimin anahtarlarını belirlemiş oldu. Bunlara dayanarak, ortaya çıkarılan akıllı sistem sayesinde, gelecekte çok daha kaliteli ve sonuç odaklı iletişimin kurulabileceği görülüyor. Özellikle müşteri hizmetleri alanında, müşteriyle ilişki kurulurken, hangi ruh halinde olduğunu anlayabilmenin daha hızlı sonuç vereceğini düşünürsek, bu akıllı sistemin her şeyi daha çabuk çözeceğini görebiliriz.

Sistem şu an için sadece kullanıcıların ses özelliklerini ve ruh hallerini anlayabiliyor fakat ilerleyen günlerde devam eden çalışmalarla bir sonraki sözlerimizi bile tahmin edebilecek hale gelecek.  

Arşiv

Etiketler