Önümüzdeki yıl Konya'da açılacak olan Kent Plaza Lışveriş merkezi kiracılarına oldukça ilginç bir sözleşme imzalatıyor. “Helal AVM” olarak hizmete girecek olan Kent Plaza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde yer almak isteyen bütün mağazalar içki satmama, ikram etmeme ve domuz eti sokmamayı taahhüt ediyor. Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, aynı şart bütün mağazalara getirildi ve olası bir karşıt durumda sözleşmenin feshedileceği belirtildi.

AVM'nin sahibi Deha Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. hazırladığı sözleşmelerle bir ilke imza attı ve içki ve/veya domuz etinin ikram edilmesi halinde dahi sözleşmenin geçersiz olacağı şartını getirdi. Helal AVM, mağazaların kirasını ise Euro'ya bağlayarak, metrekare kirasını 5 bin Euro+KDV olarak belirledi.

Kent merkezinin kuzeybatısında Konya-Antalya Karayolu üzerinde yer alan Kent Plaza arsası konut yerleşim bölgesi ile sanayi alanının kesiştiği bölgede bulunuyor. Alternatif kent merkezi olması hedeflenen AVM'de alışveriş merkezi yanında, konut ve otel de yer alıyor. Altı katlı yapıda 160 markanın mağaza açacağı belirtilen AVM'de kiralanabilir alanın 42 bin metrekare olacak.

Arşiv

Etiketler