Hashtag Neden Önemlidir?

Twitter’da kullanılmaya başlanan hashtagler bugün Facebook, Instagram, Pinterest ve diğer tüm sosyal medya platformlarında aktif bir şekilde kullanılır hale gelmiştir. İnsanların sosyal medya platformlarında kullandığı hashtagler, paylaşımların daha hızlı yayılmasını sağlar. Doğru şekilde kullanıldığı zaman beğeni sayılarını da artıran hashtagler sosyal medya kullanıcıları için hedef kitleye doğrudan ulaşabilme konusunda ciddi bir hız kazandırır.

Bireysel ve ticari anlamda yapılan paylaşımların daha fazla kişiye ulaşması için ortaya çıkan hashtag kavramı sosyal medya üzerinden ürün tanıtımı ve satışı yapan kişiler, kurumlar için de satışlarını artırma noktasında etkilidir. Hashtagler paylaşılan içerikleri sınıflandırdığı için o sınıf ve kategori ile ilgili olan kişiler arama yaptıkları zaman doğrudan sizin paylaşımınız ile karşılaşırlar. 

İyi Hashtag Nasıl Bulunur? 

İşin en önemli kısmı doğru hashtagleri seçme kısmıdır. Bu noktada karşınıza çok fazla seçenek çıkabilir. İsterseniz bu alanda profesyonel bir destek almayı da deneyebilirsiniz. Arama motorlarında yapabileceğiniz araştırmalar da kısa vadede işinize yarayabilir. Hashtag kullanırken ve seçerken Türkçe karakterleri mümkün olduğunca kullanmamanız daha doğru olur. 

Bu hashtaglerin belirli sınırı da vardır. Hashtag seçiminizi yaparken platformlara göre değişen sayıları geçmemelisiniz. Ayrıca hashtaglerinizin içerikleriniz ile alakalı olmasına da dikkat etmelisiniz. Hashtag seçerken rekabet oranı yüksek kelimeleri seçmek yerine rekabet oranı daha düşük olan içeriğiniz ile alakalı hashtaglere başvurmalısınız. 

Hashtag Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Sosyal medya platformlarında hashtag kullandığınız zaman diğer insanlara çok daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda aramaların detaylandırılması da sağlanmış olur. Başlıkların altında kullanıldığı zaman içeriğinizi detaylı olarak sınıflandırmış olursunuz. 

Trendleri oluşturabilen hashtagler, kişilerin kendisini daha iyi tanıtabilmesini sağlar. Bu sebeple, paylaştığınız her içerikte hashtag kullanmanız sizler için daha yararlı olacaktır. Fotoğrafların da içeriğine göre hashtaglere yer verebilirsiniz. Twitter’da paylaştığınız içeriklerde de hashtaglere yer ayırabilirsiniz. Trendler arasında sizin de içeriğinizin gözükmesini istiyorsanız trend topic içerisinde yer alan hashtaglere içeriğinizde yer ayırabilirsiniz. Ancak içeriğinizin bu hashtag ile alakalı olmasına özen göstermelisiniz. Yanlış hashtag kullanımından dolayı marka prestijinize zarar verebilirsiniz. 

Arşiv