Günümüzde en çok kullanıcısı olan sosyal ağ olan Facebook tan sonra, şimdi de arama motoru devi olan Google dan, bir sosyal ağ çalışması geliyor.

Google+ adıyla anılan yeni sosyal ağ sitesi, Facebook, Unthink gibi sosyal ağ sitelerine benzer bir çalışmayla karşımızda. Oturduğumuz yerden sevdiğimiz insanları, aile bireylerimizi hatta sevdiğimiz dizi ya da sanatçılardan bile haberdar olmak, onlarla iletişim halinde kalmak isteriz. İşte Google+, bizlere tam da bu fırsatı sunuyor. “Gerçek hayatınızı, internette de yaşamak” olarak tanımlanan sistem sayesinde, mahallenizdeki marketten tutunda, çok sık alışveriş yaptığınız büyük markalardan bile haberdar olacaksınız. İster arkadaşlarınızla isterseniz de kullandığınız markaların firmalarıyla iletişime geçebileceksiniz. Takip etmek istediğiniz her şeyi, çevrenize ekleyerek, sürekli iletişim kurmanızı hızlandırmış olacaksınız.

Hatta bu iletişimi, “video sohbet” özelliği sayesinde, yüz yüze bile yapabileceksiniz. Bu yeni sosyal ağı kullanabilmek için yapmanız gereken tek şey; bir google+ hesabı açmak ve paylaşımlarda bulunmak. İnsanlar paylaştıklarınızı+1'leyip, başkalarına tavsiye edebilecek, böylece daha fazla takipçiye ya da müşteriye ulaşabileceksiniz.

Tuttuğunuz takımın maçlarını ya da sevdiğiniz şarkıcıların konserleriyle ilgili güncel bilgilere ulaşabileceğiniz Google+ ile aynı zamanda da arkadaşlarınızdan, takipçilerinizden ya da müşterilerinizden anında bilgi alabileceksiniz.

Sosyal ağları sıklıkla kullandığımız ve sosyal ağların hiç de yabancı olmadığı ülkemizde; Google+, Facebook'a en büyük rakip olarak gelmeye hazırlanıyor. Tüm dünyada kullanıma açılan Google+, her geçen gün artan kullanıcı sayısıyla amacına ulaşıyor gibi görünmekte.  

Arşiv

Etiketler