Google bütün cephelere hakim olmak için mücadele ediyor. Şu anda dünyanın en iyi arama motorudur; ancak dünya genelinde daha fazla pay alabilmek ve tanınabilmek için zorlamaya devam ediyor. Arama motorunun ötesinde, şirket yolunu sosyal medyaya yaklaştırmaya, yerel arama motorunu devralmaya ve mobil cihazları kazanan OC'ye sahip olmaya çalışıyor.

Bu yılın başlarında Google mobil iletişim sistemleri içinde Apple'ın üzerinde lider oldu. Ancak neredeyse bir gecede iPohene'un sürümü Verizon oyunu değiştiği için, iPhone liderliği bir kez daha aldı.

Ancak hala başa baş durumdalar. Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt, Google'ın mobil yenilikler üzerinde durmakta olduğunu 2010 yılı boyunca belirtti. Yakın zamanlarda Schmidt, Google'ın hareketlilik içindeki pozisyonlarını iyileştirmek için üç büyük cephede çalışıyor olacağını söyledi:

* Daha fazla eğlence ve sosyal uygulamalara izin vermek için LTE (Uzun Süreli Evrim) içinde gelişmeler yapmak. * Telefonlardaki finansal teknolojileri geliştirmek (muhtemelen NFC ödeme teknolojilerini de). * Akıllı telefonların maliyetlerini indirme.

Google'ın yeni gelişmeleri elbette başka alanlarda da görülecektir; ancak Schmidt'e göre mobil başarının anahtarı bu üç sektördedir.

Arşiv

Etiketler