Google, tüketicilerin internet üzerindeki video reklamlarını gerçekten izleyip izlemedikleri konusunda reklamcılara karşı daha şeffaf hale gelerek, 2015'in ilerleyen aylarında bazı YouTube reklamları için görünürlük raporu sunacak. YouTube'un da sahibi olan Google, Medya Derecelendirme Konseyi'nin (ABD) görünürlük standartlarını baz alacak ve video reklamların yüzde kaçının en az yarısının en az 2 saniye bilgisayarda görüntülendiği konusunda bilgi verecek.

Bu görünürlük raporu, Google'ın DoubleClick reklam teknolojisi sistemi (ad exchange dahil) kullanılarak yapılan bütün kampanyalar için erişilebilir olacak. Ancak, reklamcılar veya yayıncıların bu istatistikleri görmek için Google'ın DoubleClick raporlama araçlarını kullanıyor olması gerekecek.

Video reklamlar, Google'ın reklamcıların bütçesini televizyon gibi geleneksel medya araçlarından dijital kanallara yönlendirme çabasının temelini oluşturuyor. Ve dijital medyanın temelinde de görünürlük yatıyor- en azından Google temeli görünürlük üzerine kurmak istiyor.

Halihazırda, internet reklamcılığının temel ölçüm birimi reklamın yayınlanıp yayınlanmadığı. Bundan sonrasını, yani reklam sadece görülmüş mü, izlenmiş mi, reklama tıklanmış mı vb bilgileri, reklamcılar kendileri takip edebiliyor.

Display banner reklamları sayesinde Google zaten reklamcılara sadece izlenen reklamlar için ödeme yapma imkanını sunuyor. Google'ın aynı şeyi videolardan önce veya videonun ortasında çıkan reklamlar için yapıp yapmayacağı sorulduğunda, yalnızca Google'ın görünürlük konusunda daha fazla çözüm sunmayı planladığı cevabını aldık.

Google bu sene reklamcılara, bir reklamın YouTube'da ortalama ne kadar süre görünebilir olduğunu, insanların reklamı dinleyip dinlemediğini veya reklamın sesinin kısılıp kısılmadığını veya o an bakılmayan bir sekmede mi oynadığını da söylemeye başlayacak.

2014 ortalarında, başka hiçbir yerde bulunmayan video reklamlarını internet üzerinden otomatik açık artırmayla satan Google Partner Select programı da kullanıcıların hizmetine sunulmuştu. 30'dan fazla TV kanalı ve önemli yayıncı, ayrıca 20'den fazla reklamcı Partner Select programıyla online video alıp satabiliyor. Satış yapan firmaların arasında Fox News, Discovery Channel, Animal Planet, Food Network, Hearst Television, Rolling Stone, Us Weekly ve Men's Fitness var. Google, Partner Select aracılığıyla satılan video reklamların ortalama %74'ünün tamamen izlendiğini iddia ediyor.

 

 

Arşiv

Etiketler