Dünyada ve Türkiye de en çok kullanılan arama motoru Google ve en büyük video paylaşım sitesi Youtube; sanal alemde işlenen suçlarla ilgili Türkiye'ye bilgi vermiyor.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Google ve Youtube, sanal alemde işlenen suçlarla ilgili olarak, Rusya ve Türkiye'ye bilgi verilmediğini açıkladı. Bu yüzden internet üzerinde işlenen suçların her geçen gün arttığını ve önüne geçilemediğini söyleyen Şen, bilgi verilmesi halinde, suçluların ortaya çıkacağını ve sanal alemde suç işleme oranının azalacağına değindi. Türkiye bu güne kadar 269 farklı materyallerdeki video ve benzeri yayının kaldırılmasını talep ettiği halde, Google bu taleplerin sadece %74'üne cevap vermiş. Osman Nihan Şen, Google'ın bu tutumu neden sergilediği hakkında bir bilgisi olmadığını da sözlerine ekledi.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Hukuk Müşaviri Mehmet Ali Köksal'ın yaptığı açıklamaya göre: Türkiye'nin bir süre önce Avrupa Siber Suç Sözleşmesini imzaladığını fakat iç hukukta gerekli düzenlemelerin yapılmadığından, tasarının yasalaşmadığını dile getirdi.

Türkiye'de internet üzerinden işlenen suçların aydınlatılması için Adalet Bakanlığı Google ve Youtube'dan bilgi istediğini fakat onların bu bilgileri vermeyişi, sanal alemdeki suçluların ortaya çıkmasını ve cezalandırılmasını engelliyor. Bu durum suça eğilimin gittikçe artmasına sebep oluyor.  

Arşiv

Etiketler