Google Meet Mobil Sürümlerinde Gürültü Engelliyor

2017 yılında Google Hangouts uygulamasından ayrılarak bağımsız bir platform halinde yoluna devam eden Google Meets uygulaması, Google kullanıcıları için ücretsiz kullanıma sunuldu ve kısa sürede büyük ses getirdi. Türkiye’de de büyük bir kullanıcı sayısına sahip olan Google Meet’e oldukça işe yarar yeni bir özellik getirildi.

İlk defa bu yılın Nisan ayında Google tarafından anons edilen gürültü engelleme özelliği, Google Meet’in Android ve iOS uygulamasından önce web sürümü için kullanılabilir hale getirilmişti. Yapay zeka destekli gürültü iptal etme yeniliği köpek havlaması, masadan gelen tıkırtılar, rüzgar sesi ve benzeri arka plan seslerini başarılı bir şekilde engelliyordu.

Mobil için de aktif hale getirilen gürültü engelleme özelliği kullanıcılar tarafından büyük bir beğeni topladı. Google’ın açıkladığı ilk bilgilere göre Google Meet’in gürültü iptali seçeneğini aktif etmek için bazı ayarları yapmanız gerekiyor.

Ücretli Kullanıcılar için Aktif 

Web uygulaması üzerinden Google Meet görüşmesi yapmak istiyorsanız herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok. Ancak mobil kısmında Ayarlar kısmına girerek Ses ayarları bölümüne girmeniz ve Gürültü İptali butonuna dokunmalısınız. Bu bölüm kapalıysa yanındaki aça butonuna dokunarak özelliği kolaylıkla aktif edebilirsiniz. 

Gürültü engelleme ücretli kısma hitap ediyor. Yani G Suite Enterprise ve G Suite Enterprise for Education aboneleri bu özellikten yararlanabilecekler. Ayrıca Güney Afrika, BAE ve civarı ülkelerde ise henüz erişim açılmamış. 

Özellikle yoklama almakta zorlanan öğretmenler için G Suite Enterprise for Education müşterilerine yönelik öğrenci ne zaman katıldı, ne kadar süre kaldı veya ne zaman ayrıldı gibi ayrıntılı raporlar da sunuluyor.

Pandemi sebebiyle Google Meet uygulamasının bazı Premium özellikleri net olarak belirtilmeyen ileri bir tarihe kadar ertelendi ve ücretsiz hale getirildi. Uzaktan eğitimin de devam ettiği günümüzde gürültü engelleme özelliğinin büyük ilgi göreceği bekleniyor. 

Zoom ve diğer alternatifler yerine Google Meet kullanmayı tercih edenlerin mutlaka bu özelliği aktif etmesi isteniyor ve yeni özellikten verim alınabilmesi için son sürüm güncellemesinin yapılmasının gerektiğinin altı da çiziliyor. 

Arşiv