İnternetin hayatımıza hızlı girişiyle birlikte, arama motorlarıyla da aynı hızla tanışmış olduk. Önceleri sadece arama motoru olarak bilinen, tüm dünyada en çok kullanıcıya sahip olan Google, artık farklı hizmetlerini de biz kullanıcılarıyla paylaşıyor. Bu yazımızda arama motoru olarak hayatımıza giren Google'ın, arama motoru olarak faaliyette bulunmasından başka, bize hangi hizmetleri getirdiğini inceleyeceğiz.

Gmail: Google'ın e-posta hizmetidir. E-posta hizmetini öncelikle yazmamızın sebebi; Google'ın diğer hizmetlerini kullanabilmenizin anahtarı olmasıdır. Tüm Google hizmetlerine giriş için mutlaka Gmail kullanıcısı olmalısınız. Gmail alanı her geçen gün artan bir e-posta hizmetidir.

Google Adwords: Google'ın internet üzerinden reklam vermek isteyen firmalara sunduğu hizmettir. Şirketler, Google Adwords sayesinde ulaşmak istedikleri hedef kitleye, hızlı ve ekonomik olarak ulaşabilirler. Tıklama başına maliyet sistemiyle çalışan, internet reklamcılığıdır.

Google Adsense: internet üzerinden reklam veren şirketlerin, reklamlarını yayınlayarak, Google dan para kazanan internet sitelerinin kullandığı hizmettir. İnternet siteleri, bu sayede reklamını yayınladığı şirketler için Google dan belirli bir ücret alıyor.

Google Analytıc: bu hizmet sayesinde, internet sitenize gelen ziyaretçilerin sayısını ya da ziyaretçilerin size nasıl ulaştığına kadar birçok detayı öğrenmiş olursunuz. Tamamen ücretsiz olan bu hizmeti kullanabilmeniz için, Google e-posta sahibi olmanız gerekmektedir.

Google Answers: Aklınıza takılan soruların cevaplarını bulabileceğiniz bir hizmet türüdür. Yine Gmail e-postanızla giriş yaparak, hizmeti kullanabilirsiniz. Sorduğunuz sorunun istediğiniz cevabına ulaşırsanız, Google a belirli bir ücret ödeyerek, hizmeti kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Google Base: İnternet üzerinden, dünyadaki tüm kullanıcılarla paylaşmak istediğiniz ne varsa, bu hizmet sayesinde kolayca paylaşabilirsiniz. Mesela paylaşmak istediğiniz bir bilgi var ve bunu nasıl paylaşacağınızı bilmiyorsanız, Google Base hizmeti tamamen size göredir. Yine hizmeti kullanmak için Gmail olarak bilinen, Google e-postanıza ihtiyacınız var.

Google Blog Search (Blog Arama): adından da anlaşılabileceği gibi, internetteki bloglar arasında arama yapmanızı sağlayan hizmettir.

Google Book Search (Kitap Arama): yayımlanan tüm kitapları arayıp, hakkında bilgi alabileceğiniz hizmettir. Hizmetin dili İngilizce olsa da, bazı Türkçe kitaplara da ulaşabilirsiniz.

Google Calendar: Türkçe karşılığı Google Takvim olan hizmeti kullanabilmeniz için Google e-posta sahibi olmanız gerekmektedir. Tüm planlamanızı yapmanıza yardımcı olan hizmet sayesinde, hiçbir şeyi unutmanız mümkün olmayacak.

Google Earth: uydudan çekilen, dünyanın yoğun yerleşim yerlerindeki fotoğrafları, detaylıca incelememize olanak veren sistemdir. İnternet üzerinden bulunduğunuz yerin, uydu görüntüsüne kolayca bakabilirsiniz.

Yukarıda da sıraladığımız gibi, Google, artık sadece bir arama motoru değil, aynı zamanda internetteki hayatımızı kolaylaştırmak için elinden geleni yapan bir yazılım şirketi olarak, dijital hayatımızın en önemli parçası olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.  

Arşiv

Etiketler