Google Türkiye tarafından dijital pazarlama alanında uzman üniversite öğrencileri yetiştirme hedefiyle gerçekleştirilen Google Genç Ajanslar Akademisi'nin final etabı yapıldı. Bodrum Xanadu Island'da gerçekleştirilen Genç Ajanslar Eğitim Kampı sonunda, sertifika sınavlarını başarıyla geçen öğrenciler, dijital ajans olma yolunda bir adım daha atmış oldular.

Kampa Nisan-Haziran 2011 döneminde sekiz üniversitede başlatılan Google Genç Ajanslar Yarışmasını kazanan öğrenciler katıldı. Adana, Antalya, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Konya ve Trabzon'dan gelen 12 kişi, Google yetkilileri, uzman akademisyenler ve girişimciler tarafından verilen yoğun bir eğitim sürecinden geçtiler. Girişimcilik esasları, internette iş geliştirme, internet reklamcılığı ve Google AdWords, Google Görüntülü Reklam Ağı, internette ileri raporlama ve takip teknikleri gibi konulardaki eğitimin ardından iki sertifikasyon sınavına tabi tutulan öğrencilerden 8'i her iki sınavı da geçerek bireysel ajans sertifikasının sahibi oldu. Diğer öğrencilerin de ilerleyen haftalarda tamamlaması beklenen sınavların ardından Google Türkiye Ürün Pazarlama Müdürü Zeyne İnanoğlu da bir açıklama yaptı. İnanoğlu, öğrencilerle verimli ve güzel bir hayfa geçirdiklerini ve sınavları başarı ile tamamlayan öğrencilerle gurur duyduklarını söyledi. Google Türkiye'nin bu gruptan kendi ajansını kurmak isteyen sertifikalı adayların girişimlerini desteklemeye devam edeceklerini belirten İnanoğlu, destek kapsamında, başlangıçta gerekli olan hukuk, muhasebe ve minimum sermaye maliyetlerini karşılayacaklarını ifade etti.

Google Genç Ajanslar Akademisi 2012 yılında da kapsamını genişleterek devam edecek. Türkiye'de elde edilen başarı Google Japonya'ya da model oldu. Proje okul döneminin başlamasıyla birlikte pilot olarak denenmeye başlayacak.

Arşiv

Etiketler