Google Ads'de Akıllı Teklif Kullanmanın Faydaları

Dönüşüm oranlarına odaklanan Google Ads’in akıllı teklif özelliği, özel tekliflerin ayarlanmasında karmaşık manevra ve tahmin işlerini üstlenir. Her açık artırmada dönüşüm değerlerinin optimize edilmesi için birtakım algoritmalardan destek alınır. Akıllı teklifler sayesinde zamandan tasarruf elde edebilir ve performansınızı yükseltebilirsiniz. Peki Google Ads akıllı teklifin avantajları arasında neler vardır?

Gelişmiş Makine Öğrenimi

Teklif verme aşamasında makine öğrenimi algoritmaları devreye girer. Böylelikle hesabınızla ilişkili farklı teklif çeşitleri dönüşümleri ve dönüşüm değerleri karşılaştırılmaya başlanır. Makine öğrenimi sayesinde doğru tahminlerde bulunabilmek için birçok veri işlenir. Bu sayede performansınızı etkileyebilecek olan tüm detaylar elenir.

İçerik Çeşitliliği

Akıllı teklif sayesinde içerik çeşitliliği meydana gelir. Teklif optimizasyonlarında birden fazla içerik türü değerlendirilir. Elde verilen veriler belirli bir açık artırma esnasında sunulan bir kişiyi hedef alabileceği gibi içeriklerin türlerine göre de değişir. Kullanıcıların içeriklere gösterdikleri tüm etkileşimler detaylı şekilde incelenir. 

Esnek Performans Kontrolü

Akıllı teklif özelliğinden yararlandığınız zaman detaylı raporlarından da yararlanabilirsiniz. Raporlar içerisinde veriye dayalı ilişkilendirme dahil olmak üzere tamamen sizin seçtiğiniz ilişkilendirme modeli üzerinden arama ağı teklifleri de optimize edilebilir.

Hedef EBM teklifleriyle birlikte mobil, masaüstü ve tablet gibi cihazlara özel performans hedeflemeleri de yapılır. Şeffaf bir raporlama imkanı veren akıllı teklif stratejileri sayesinde yaşadığınız sorunları hızlıca çözüme kavuşturabilirsiniz. 

Akıllı teklif stratejilerinin nasıl performans gösterdiğini anlayabilmenizi sağlayan teklif stratejisi raporları net bir şekilde sizlere sunulur. Teklif verme sisteminde neler olup bittiğini görebileceğiniz ayrıntılar da raporlar da yer alır. 

Google Ads Akıllı Teklif Kimler için Uygun?

Akıllı teklif büyük ve küçük tüm işletmeler için kullanılabilir durumdadır. Bütün kampanyalarınızı yönetebilmenizi sağlayan Google Ads akıllı teklif sistemi özellikle zaman konusunda sorun yaşayanlar için ideal bir sistemdir. 

Yasal gereksinimlere uyan ve Google reklam politikalarını kabul eden herkes Google Ads akıllı teklif sisteminden yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda e-ticaret siteleri de ihtiyaç duydukları takdirde akıllı tekliflerden destek alarak yeni kampanyalar düzenleyebilirler. Böylelikle ürün ve hizmetlerini geniş kitlelere yayabilir ve bütçelerini daha dikkatli şekilde kullanabilirler.

Arşiv