Gizli reklam, genellikle televizyon film ve dizilerinde, sinema filmlerinde, haber programlarında, eğlence programlarında, reality showlarda izleyicilerin farkına varmadan izledikleri, program veya film bütünlüğünü bozmadan kullandıkları reklamlardır. Buna en yakın örnek; Kurtlar Vadisi ırak filminde oyuncu Polat Alemdar'ın çatılardan atlarken görünen, next and nextstar satellite system döşeli binanın görüntülenmesi olabilmektedir. Buna benzer pek çok reklam türü ve çeşidi gizli reklam olarak kabul edilmektedir. Dizilerde bir sokağın görüntülenmesi esnasında görülen tabelalar, içecek bardaklarında görünen, firma veya marka isimleri, kullanılan giysilerin üzerinde ki firma amblemleri veya marka isimleri, herkes tarafından bilinen bir markanın veya firma ürünlerini, kameraların görüntülemesi bunlardan bir kaçıdır. Ayrıca daha önce yayında olan, Binbir Gece dizisinde birden fazla, “Hazelnut Kahve olmazsa olmaz” gibi hem firmanın marka adının, hem de kurumsal sloganının dillendirilmiş olması v.s. gibi olanlardır. Diğer programlarda da, program katılımcılarının belirli bir yerden geldiğini söylemesi de gizli reklamlara girmektedir.
Bu ve buna benzer pek çok şekilde, gizli reklam kullanılmaktadır. Günümüzde programlar, neredeyse reklam arenasına dönüşmüşlerdir. Hemen her yerinde, her şekilde reklam yapılmaktadır. Fakat ülkemizde, gizli reklamın uygulanması, Reklam Uygulama Esaslarına uygun olmamaktadır. Özellikle Sanayi Bakanlığı'na bağlı olarak kurulan Reklam Kurulu, filmlerde ve çeşitli programlarda kullanılan gizli reklamlara ilişkin, firmalara bugüne kadar 7 trilyona kadar para cezası kesmiş durumda. Gizli reklamlar, evlerin davetsiz misafiri olarak kabul edilmekte ve henüz yasalar buna imkân vermemektedir. Buna rağmen, pek çok film ve programda, gizli reklam yayınları sürdürülmektedir. Bu durum, hem doğal olarak gelişebilmekte hem de firmalar, aynı diğer reklam mecralarında olduğu gibi, yapım firmalarıyla anlaşarak, belirli bir bedel karşılığında reklamlarının yayınlanmasını isteyebilmektedir.
Filmlerde, doğal olarak gelişen gizli reklamlarda, örneğin; bir şehrin sokağı çekilmektedir. Aynı sokakta eğer, herhangi bir firmanın tabelası veya firmaya ilişkin belirleyici, herhangi bir reklam çeşidi bulunmaktaysa görünmektedir. Film yapımcılarının, reklamın görünmemesi için, üstünü örtmesi, görüntüyü bozması veya yerine başka bir şeyin montajlanması durumunda, çekimin görüntüsü kalitesizleşmektedir. Dolayısıyla film yapımcıları bunu yapmamaktadırlar. Bu durum, çekimlerin diğer alanları için de geçerlidir. Herhangi bir unsurun çekimi yapılacaktır, fakat orada bulunan bir şey reklama girebilmektedir. Yapımcı bu görüntüyü çekmek ve düzgün çekmek durumunda olmaktadır gibi örnekler, istemeden gizli reklam yaptırmaktadır.
Öbür şekilde, yapımcı firmalar veya yönetmenler, firmalarla reklam anlaşması imzalamakta ve firmanın, markalarının reklamlarını konu bütünlüğünde kullanacağını vaat etmektedirler. Filmin senaryosu, reklamları da konu bütünlüğünde işlemektedir. Burada, reklam metin yazarları da senaristle birlikte çalışmakta ve reklam tasarımı planlanmaktadır.