New York Guggenheim Müzesi'nde gerçekleşen bir organizasyonla dünyanın ilk tablet gazetesi ‘The Daily' tanıtıldı. The Daily öncelikli olarak ABD'de yayınlanmaya başlayacak. Apple iTunes mağazası üzerinden satılacak olan tablet gazetenin fiyatı haftalık 99 sent olarak belirlendi.

News Corporation'a bağlı olarak yayınlanacak olan gazetenin içeriği 100 kadar gazeteci tarafından sağlanacak. The Daily'de güncel haberlerin yanında etkileşimli grafikler, HD videolar ve 360 derecelik fotoğraflar da yer alacak. Gazetede yer alan yazılara Twitter mesajlarının eklenebilme özelliği ile, okuyucuların tercihlerine göre içeriği biçimlendirme olanağı da sunuluyor.

News Corporation'ın sahibi Richard Murdoch tarafından tanıtılan tablet gazetenin hedef okuyucu kitlesi iPad'i satın alması beklenen 15 milyon Amerikalı. Şirketin sahibi olduğu The Wall Street Journal, The Times ve The Sonday Times gazeteleri internet üzerinden bir ücret ödeyerek okunabiliyor. Her ne kadar The Times'ın uygulamanın internet okurları yüzde 87 oranında azalmış olsa da Murdoch internet üzerinden gazeteler yoluyla gündemi takip etmenin bir bedeli olması gerektiğini savunuyor.

Dijital dünya giderek her alana daha fazla hakim olmaya başladı. Değişen yayıncılık anlayışına içerikler çoktan uyum sağlamış durumda. Özellikle reklamcılık yaratıcı çalışmalarla dijital dünyaya çoktan adapte olmuş durumda.  

Arşiv

Etiketler