Gazete reklamları üç alanda kategorilenir; seri ilanlar, ticari ilanlar ve sosyal ilanlar. İlanınızın hangi bölümde yayınlanacağına karar verdikten sonra sıra, ilanın ebatlarına gelir. Gazetelerin bu konuda standart ölçüleri vardır; tam sayfa, yarım sayfa ve çeyrek sayfa ilanlar. Bu standart ilanların dışında bir ölçü istiyorsanız, bu konuyla ilgili gazete reklam ajansları sizlere yardımcı olacaktır.

İlanın tasarımı yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır; ilanın gazete kağıdıyla uyumlu olması, kullanılan renkler ve uygun çözünürlük. Bu detayları gazete reklam ajansları sizler için ayarlar ve istenilen ilana kavuşmanız sağlanır. En önemli kısım ise ilanın tasarım aşamasıdır. Bu aşamada ilanınızın içinde; bilgilendiren metinler, logo, slogan ve fotoğraf gibi veriler yer alır. Bu verilerden oluşan ilanınızın daha etkili ve dikkat çekici olabilmesi için tasarım aşamasında yapılan işlemler çok önemlidir. Gözü çok yormayan, çok fazla rengin karışıklığa neden olmadığı, sade ve öz bir ilan çalışması tercih edilmelidir.

Etkili bir gazete reklamı oluşturabilmek için iyi bir tasarım ve kaliteli baskı çok önemlidir. İlan ile yapmak istediğiniz reklamı amacına ulaştırabilmek için yukarıda bahsettiğimiz aşamaları incelikle takip etmeniz gereklidir.  

Arşiv

Etiketler