Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Akgül F1'in patronu Bernie Ecclestone ile Türkiye'nin F1 takviminde kalması konusunda büyük ölçüde anlaştı. Katılım ücretini 13.5 milyon dolardan 26 milyon dolara çıkarmak isteyen Ecclestone'a 13.5 milyon dolar ve gişe + reklam gelirleri teklif edildi. Arapların 40 milyon dolar teklif ettiğini söyleyen Ecclestone'a katılım ücreti ile birlikte toplam değeri 20 milyon doları bulması tahmin edilen gide ve reklam gelirlerinin verilmesi ve seyirci gelmediğinde de üstünün tamamlanması teklif edildi.

Ecclestone BBC'ye yaptığı açıklamada pilotların ve takımların da İstanbul'da yarışmayı sevdiklerini ve anlaşmanın gerçekleşeceğine inandığını söyledi.

İstanbul Park Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'inin galibi Redbull'un Alman pilotu Sebastian Vettel oldu. Vettel, sezonun 4. Yarışı İstanbul GP'sini de kazanarak bu yılın 3. Galibiyetini elde etti.

Organizasyon tarafından yapılan açıklamada 6-7-8 Mayıs tarihlerinde toplam 115 bin kişinin İstanbul Park pistine geldiği, yarış günü ise tribünlerde 42 bin kişi olduğu belirtildi. Türkiye GP'sinde istiklal Marşı'nı şarkıcı Demet Akalın okudu.

Arşiv

Etiketler