Fulbol külüplerinin önemli gelir kaynaklarından birisi olan forma reklamlarına standart geliyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından önce kola sonra da sırta reklam alınmasına izin verilmesi ile uygulamadan doğan aksaklıkların önüne geçilmesi amacıyla gelecek sezon bazı değişiklikler gerçekleşecek.

Önümüzdeki sezon TFF tarafından getirilecek olan standartlarda UEFA kuralları geçerli olacak. Halen formaların sırtında aşağıda yer alan futbolcu isimleri yukarıya taşınarak, reklamlar aşağıya inecek. Böylelikle futbolcu isimlerinin ön planda olması sağlanacak.

TFF yetkilileri kulüplerin önemli oranda gelir elde ettikleri bu uygulamada özellikle televizyon yayınlarında reklamların ön plana çıktığını ve UEFA'nın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde sırt reklamı alınmasına izin vermediğini söylüyor. Yetkililer, sözleşmesi devam eden kulüplere sözleşme sonuna kadar süre vererek, gereken değişikliklerin yapılmasını talep edeceklerini, yeni imzalanacak olan sözleşmelerde de yeni uygulamaya göre hareket edilmesini talep edeceklerini belirtiyor ve bu ara uygulama ile kimsenin de mağdur olmayacağını savunuyor.

Arşiv

Etiketler