Bugüne kadar Flash konusunda Apple ile sorun yaşayan Adobe, beklenmeyen bir adım atarak, Flash içerikleri HTML5 formatına çeviren bir aracı reklamveren ve geliştiricilerin kullanımına sundu. iPhone ve iPad'ler bu yeni araç ile web sitelerinde bulunan Flash içerikleri görüntüleme olanağına sahip olacaklar.

Adobe Wallaby adı verdiği aracı geliştirirken doğrudan Apple ile temasa geçmedi. Bunun yerine yazılım geliştiricileri ve reklamverenleri hedefledi. Wallaby, reklamverenlerin bannerlarını Flash formatından HTML5 formatına çevirmesine olanak tanıyor. Kullanıcılar da Safari kullanarak bu içerikleri görebiliyorlar.

Apple firmasının Flash içerikler konusunda istekli olmamasının birkaç sebebi var. Bunlardan en önemlisi gelirini cihaz satışlarından değil, AppStore mağazasında sunulan uygulamaların geliştiricilerinden kestiği komisyondan elde ediyor olması. Bu uygulamaları ikinci plana atabilme ihtimali olan Flash içerikler aynı zamanda iPhone ve iPad'in pil ömrünü de kısaltıyor.

Adobe Wallaby flash animasyon ve uygulamaların HTML5 formatında görüntülenmesini sağlıyor. Kullanıcılar Adobe Dreamweaver ile Flash içerikleri HTML5 formatında düzenleme olanağına da sahipler.

Arşiv

Etiketler