Bir süre önde telif sorunu nedeniyle erişimi durdurulan fizy.com sitesi tekrar yayında. Turkcell'in satın aldığı müzik portalı yerli yabancı birçok şarkıyı kullanıcılara ücretsiz olarak sunmaya devam edecek.

Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayraktar, bütün dünya gibi Türkiye'de de dijital müzik pazarının giderek büyüdüğünü ancak bu alanda yüzde95'e varan oranlarda korsan müzik olduğunu söyledi. 2005 yılından beri sektörün büyümesi ve korsana karşı mücadelenin öncülüğünü üstlenen Turkcell'in kullanıcı ve dijital müziğin yasal çerçevede kalmasında önemli rol üstlendiğini söyleyen Bayraktar, fizy.com'a, “Daha fazla hayat” sloganı doğrultusunda destek verdiklerini de belirtti. Bayraktar ayrıca ilerleyen günlerde kullanıcılara müzik deneyimlerini iyileştirecek yeni servisler sunulacağının da haberini verdi.

Fizy.com 2008 yılında hizmet vermeye başladı ve bu süre içinde Türkiye'nin en popüler dijital müzik platformu oldu. Fizy üyesi yaklaşık 1 milyon kişi her gün ortalama yarım saatten fazla müzik dinliyor.

Arşiv

Etiketler